Att lära en liten flicka

Kategorier flicka

“Hon är åtta år. Inom kort kommer hon vara så stor att jag inte förstår var tiden tagit vägen. Jag snurrar mitt vinglas en extragång om foten, med pekfingret och tummen. Funderar. Tittar ned i botten, glaset har feta fingeravtryck och läppglans på sidan. Jag tänker. Åtta år. Tiden går fort.
Om lika lång tid kanske hon inte ens bor med mig längre?

“Varsågod” sade jag. Här har du trettio kronor. “Köp ett paket Milda Normalsaltat smör till oss”. Hennes ögon var stora som tefat. De frågade om hon verkligen skulle få gå och handla själv.

“Smör smälter, man kan inte leka vid vägkanten, det blir mjukt under vägen hem. Ni måste gå raka vägen” förmanar jag.

Hennes vän får trettio kronor hon med. Så båda skall få lära sig att handla. Att gå genom hela affären, till kassorna, lämna fram pengar och få växel tillbaka. Jag beställer sex stycken äpplen av henne. Golden Delicios. Med små svarta prickar i.

Två sommarbruna flickor vandrar upp för min trädgårdsgång. Just då tittar jag på maskrosorna som har tagit herre över min trädgård. Mina frustrerade känslor byts ut till väme av deras glädjerop och tjatter.
De klarade det.

Kvittot lägs i min hand. 36,50 kr gick det på.

Det gick alldeles utmärkt.”

2 kommentarer till ”Att lära en liten flicka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *